Peppi TeHoo – ihminen Kasvio2000 takana

Picture of me with some graffitis

Olen junan viemä – ja tuoma. Kotikaupunkini Tampere oli ihana 19 vuotta, ja on ollut toki sen jälkeenkin. Minun vain oli aika lähteä.

Juna vei minua ensin pohjoiseen Seinäjoelle. Opiskelin kulttuurituottajaksi mediatuottamisesta: sain vihdoin luvan kanssa häärätä videoiden, nettisivujen ja mainostamisen parissa, analysoida telkkaria ja elokuvia ja olla luova. Koulun ulkopuolella tutustuin myyntityöhön eräässä monopoliliikkeessä sekä ehdin järjestää tapahtumia opiskelijajärjestössä.

Toisena opiskeluvuotena löysin työharjoittelun kautta mediakasvatuksen ja opin, että kaikki tuottajat eivät työskentele tv:ssä suurissa tuotannoissa. Käväisin Tampereella ja palasin Seinäjoelle viimeistelemään opinnot taskussani seuraava oppi:

”Jos et tiedä keneen ottaa yhteyttä ja tarjota ideaasi, aloita aina mahdollisimman ylhäältä”.

Kun opinnot olivat loppusuoralla, kuvittelin, että kotikaupunki on ainoa oikea paikka asua – likka voi lähteä Tampereelta, mutta Tampere ei lähde likasta. Juna palautti minut Tampereelle, mutta vain muutamaksi kuukaudeksi. Elämäni ensimmäinen virallinen piilotyöpaikka sai houkuteltua minut ”ei-koskaan”-Helsinkiin.

Lähdin junalla vuodeksi tekemään mediaa nuorille nuorten kanssa. Vuosi venyi kolmeksi ja opin valtavasti järjestössä toimimisesta, rahoitusinstrumenteista, nuorten ohjaamisesta sekä toki sisällöntuotannosta mediaan. Tein lehteä, videoita, nettisivujen sisältöä sekä äänityksiä ja rakastin joka hetkeä.

Uusia haasteita lähdin etsimään liikennekasvatuksen parista osallistavilla mediakasvatuksen keinoilla. Tuon etsikkoajan aikana sain lapsen, ja palasin varsin nopeasti työelämään. Kun projekti päättyi, jättäydyin freelanceriksi odottelemaan kuopusta ja sain toteuttaa ammatillista intoani esimerkiksi nuorten tieto- ja neuvontatyön parissa.

Minulla on ollut ilo päästä kouluttamaan eri alojen asiantuntijoita, opiskelijoita sekä toimijoita, kirjoittaa asiantuntija-artikkeleita, lehtijuttuja sekä tuottaa videoinserttejä vuosien varrella lukuisille taustatahoille. Uteliaisuus, into ja pelottomuus ottaa haasteita vastaan ovat kehittäneet minua ja timanttisia ajanhallintataitojani edelleen.

Vuosikymmen myöhemmin olen edelleen Helsingissä, ja perheessämme on kaksi paljasjalkaista helsinkiläistä. Tampereella olen käynyt ajoittain – junalla tai autolla. Minä olen tuon ensimmäisen piilotyöpaikan jälkeen ehtinyt tehdä töitä yli kymmenelle organisaatiolle, opiskella kolme tutkintoa lisää sekä pyörittää toiminimeä osa-aikaisesti lähes kymmenen vuotta.

Jos innostuit pohtimaan mitkä ne tutkinnot ja työpaikat ihan oikeastiI olivat, käy tsekkaamassa LinkedInin profiili. Tai laita vaikka viesti – vastaan kyllä.