Referenssit

Referenssit eli työnäyttteet ja projektit, jotka liittyvät suoraan Kasvio2000 toimintaan löytyvät tämän otsikon alta. Omasta osaamisestani voit lukea lisää tästä linkistä sekä verkostoitua kanssani LinkedInissä!

Vuoden 2018 kevätreferenssit

 

Keväällä 2018 keskityin #järjestöpäiväkirja -blogin lisäksi kehittämään Kasvio 2000 toimintaa, kirjoittamaan lehtijuttuja sekä vetämään sosiaalisen median personal trainer -kokonaisuuksia.

Lehtijuttujani on julkaistu mm. Kouluturvaa ja Opettaja -lehdissä. Somekoulutusten kokonaisuuden vedin Helsingissä kaupunginosaseurojen edustajille sekä yksittäisille pienille yrittäjille. Tämän lisäksi olen toiminut Mamworkin alihankkijana viestintäprojekteissa, toiminut Liikenneturvan OTO-kouluttajana sekä esiintynyt messuilla.

#Someluuri on soinut kuukauden ekalla viikolla ja sen kautta on esimerkiksi pohdittu säännöllisyyttä, teknisiä ominaisuuksia sekä oman työn tärkeyden perustelua ja pitkäjänteisyyttä.

Koulutuksia olen vetänyt AR/VR-sovelluksista nuorille, sosiaalisesta mediasta sekä palveluiden muotoilemisesta ja käyttäjäkokemuksesta – eräänlaisesta osaamisen tunnistamisesta kulttuurikontekstissa. Yhteistyötä eri yrittäjien kanssa on viestinnän lisäksi tehty palveluiden konseptoinnin ja myynnin parissa.

Järjestöjen vapaaehtoistyössä olen vetänyt Allianssin viestintäluottarien työryhmää, toiminut Mothers In Businessin Facebookin community managerina ja ollut Pakila-Seuran tapahtumista vastaava hallituksen jäsen. Viimeisimmän puitteissa järjestimme alueen toimijoiden kanssa yhdessä Itä-Pakila-päivän, joka saavutti oman kävijäennätyksensä!

Sosiaalinen media

Työskentelin suomalaisen lastenkulttuurisäätiön sosiaalisen median asiantuntijana hieman yli vuoden, kouluttaen henkilökunnan sosiaalisen median saloihin.

Olen työskennellyt nuorille suunnatun portaalin parissa verkkotuottajana sekä sisällönhallinnassa.

Olen toiminut useamman järjestön vapaaehtoisena sosiaalisen median päivityksessä, strategian ja toimintasuunnitelman luomisessa sekä sosiaalisen median ylläpidossa.

 

”Peppi laati Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiölle somestrategian ja koulutti taidekeskukuksen henkilökuntaa työssään aktiivisiksi sosiaalisen median käyttäjiksi. Pepillä on laajaa ymmärrystä sosiaalisesta mediasta sekä ammattimainen pedagoginen ote työhönsä. Hän huomioi koulutettavat yksilöinä. Hänen kanssaan työskentely on hauskaa ja joustavaa”
Raisa Laurila-Hakulinen, Toiminnanjohtaja  Executive Director, Lasten ja nuorten taidekeskus

 

Koulutukset

Olen toiminut kouluttajana liikennekasvatuksesta Liikenneturvalle, mediakasvatuksesta MEMO-hankkeessa Mediakasvatusseuralle, itsenäisenä tuntiopettajana Kanneljärven opistossa Lohjalla sekä vetänyt yksittäisiä koulutuskokonaisuuksia esimerkiksi Lohjan kaupungin nuorisopalveluille, HUMAKille ja museotoimijalle Helsingissä.

Keväällä 2017 vedin esimerkiksi aikaisemmalle työnantajalleni Curly ry:lle vihapuhetta käsittelevää sanataidepajaa, josta voi lukea lisätietoa täältä.

”Olen tehnyt Pepin kanssa yhteistyötä vuosien ajan. Viimeksi Peppi piti mediakasvatushankkeeseemme liittyvän pajakokonaisuuden yläkouluikäisille, joka käsitteli somen vihapuhetta ja hashtagien käyttöä. Toiminnallisten työpajojen tärkeimmäksi huomioksi nousi, että liian monella nuorella on kokemusta vihapuheesta somessa ja tarve keskustelulle ja ikävien kokemusten käsittelylle on olemassa. Ja että nuoret hakevat Youtubesta tietoa niinkuin Googlesta. OMG! Peppi on oivaltava ja monipuolinen mediakasvatusammattilainen, joka tuntee somen ja sovellukset sekä nuorten ajatukset.”

Pipsa Sinkko-Westerholm, toiminnanjohtaja, Curly ry

Olen vetänyt yhdestä kahteen nuorten ryhmää viikottain vuosina 2009-2012, ja tämän jälkeen epäsäännöllisesti pyrkien kuitenkin siihen, että kohtaan vuosittain ohjaustoiminnan kautta noin 100-150 nuorta.

”Peppi Tervo-Hiltula on työskennellyt Humakin vierailevana mediakasvatuksen asiantuntija useamman kerran alkaen vuonna 2012, jolloin Tervo-Hiltula ensimmäisen kerran koulutti Humakin mediakasvatuksen erikoistumisopiskelijoita. Kaikki asiantuntijaluennot, jotka Tervo-Hiltula on Humakissa pitänyt ovat olleet pedagogisesti hyvin suunniteltuja, asiakaslähtöisiä ja ennenkaikkea uusia trendejä ja oivalluksia sisällään pitäviä. Voin suositella häntä vastaavanlaisiin tehtäviin.”

Maarit Honkonen-Seppälä, lehtori, Humak, Jyväskylä

 

Kirjoitustyöt ja muu sisällöntuotanto

Vuonna 2017 toimin Pikku Kakkosen freelancer toimittajana. Käsikirjoitin, kuvasin ja editoin lyhyitä inserttejä. Olen kirjoittanut mm. Sosped säätiön 30-vuotishistoriikkiartikkelin, toiminut osana Nuorisotyö -lehden toimitusneuvostoa, osallistunut asiantuntija-artikkelijulkaisuihin sekä tuottanut somesisältöä useammalle toimijalle.

 

Viime vuonna tekstejäni julkaistiin pari Duunitorin vierasblogissa https://duunitori.fi/tyoelama/vierasblogi-ohjeita-onnellisempien/

Tekstejäni on julkaistu myös Oulunkyläläinen-lehdessä, Mothers In Businessin sosiaalisen median kanavissa, Pakila-Seuran julkaisuissa, Silmät auki sosiaaliseen mediaan -kirjassa ja Kolmio median-asiakasjulkaisussa (ei julkinen), Kotivinkissä (vieraskolumni) sekä Kotitalousopettajien lehdessä. Uusin aluevaltaukseni ovat Kouluturvaa-lehden kouluesittelyt sekä julkkishaastattelut. Olen toiminut myös haamukirjoittajana verkkojulkaisuihin.
Näiden lisäksi olen pitänyt blogeja esimerkiksi opeopinnoissa kasvamisesta, allergisten lasten ruokkimisesta sekä mediakasvatuksesta.