Joulukonsulttimuistio, osa 8

Sibeliuksen päivä, kahdeksas joulukuuta. Tonttuna pääsee kirjaamaan ihmisten ammatteja laajalla skaalalla. Olen onnellinen, että vuoden 2016 jälkeen ninjat, gurut ja muut epämääräiset nimikkeet ovat vakiintuneet spesialisteiksi (kiitos vaan flegmaatikko-tontut), bile-emänniksi ja content manageriksi yhdessä paid advertice spesialisteiksi ja hallitusammattilaisiksi. Business Controller, senior data analysist sekä account manager ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana jo vakiintuneet. 

Ei se kuitenkaan tarkoita, että ymmärtäisin yhtään, mitä ihmettä nuo asukkaat työssään tekevät. Kun olen usein lapsia haastatellut siitä, mitä vanhemmat työssään tekevät, saan vastaukseksi “istuu koneella ja naputtaa” sekä “huutaa puhelimeen”. Tästä olen tulkinnut, että omasta työstä ei ehkä kovin helppoa ole kertoa lapsillekaan. Eräässä saunaillassa kuuntelin, miten joku tuotti “orgaanista arvoa osakkeenomistajille erilaisten holding yhtiöiden vipuvarsien kautta”. Me saunatontun kanssa sitten siivottiin loput oluet pois, sillä eihän teksti kuulostanut yhtään tolkulliselle enää siinä vaiheessa iltaa. 

Koska suomalaisessa yhteiskunnassa monesti ammatti periytyy, olen päätellyt, että business controllerin lapsesta tulee myöhemmin junior business controll trainee. Hienoa, että tällaisia uusia urapolkuja on luotu! Näihin salaseuroihin pääsevät vain harvat ja valitut. 
Kahdeksas päivä: Kuuntele uudelleen Finlandia-hymni. Tee piparkakkutaikina, käytä joko (https://www.myllynparas.fi/reseptit/piparkakkutaikina-perinteinen) tai (https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/712105/Vaaleat%20piparit/)

8 joulukuun, 2019

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *