Joulukonsulttimuistio, osa 7

Itsenäisyyspäivän jälkeen vietämme itsepäisyyspäivää. Aloitan päivän viemällä lahjan eräälle asiakkaalle, jolla on syntymäpäivä. Muistan, kun hän syntyi lähes yöllä, tuimana ja vihaisena kylmästä.  Olla nyt syntymäpäivä joulukuussa, hankalasti on käynyt. Parhaat juhlat samaan aikaan. Olisi vielä saanut nimeksikin Selma, Senni tai Aada niin olisi nimipäiväkin samassa kuussa! Mutta hauskaa toki mielestäni on, että 25.12. Ei kenelläkään voi olla nimipäivä. Samoin kuin 1.1. On vastaava tilanne. 

Itsepäisyyspäivä on jousimiehen aikaa, siis vahvatahtoisten ja tulisten tyyppien päivä. Kyllähän se välillä näkyy, kun päivänsankareilla on tahtoa monesti enemmän kuin tietoa. Toisaalta jousimies on kiva ja reilu kaveri, jonka synttäreitä tullaan juhlimaan kauempaakin. 

Empiirinen tutkimukseni on kuitenkin osoittanut, että yhä harvempi juhlii yli 30-vuotiaana syntymäpäiviään. Älkää lopettako! Kun annatte itsellene luvan olla kiireisiä, niin hirveän kiireisiä, kiire kyllä tulee. Onko syntymäpäiväsi lähellä joulua? Älä alistu siihen! Ystävät juhlivat sinua, vaikka vaihtoehtona olisi firman pikkujoulut. Sillä rehellisesti – kumpi tulee luoksesi vanhainkotiin tai sairaalaan? Työ vai ystävät, jotka sietävät pikku valuvikojamme? 

Seitsemäs päivä: aloita joulukorttivalmistelut. Konsultoi postitontulta, mikä laatikko on tehokkain. Istuta ajatukset korteista asukkaiden päähän. Tähän ilmaiskortit ovat hyviä. Muista lähettää omille ystäville pari korttia. Yhtä kiireistä teillä kaikilla on.

7 joulukuun, 2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *