Joulukonsulttimuistio, osa 4

Neljäs päivä joulukuuta. Eräissä loppujouluissa (me emme vietä pikkujoulua, vaan keräämme niistä tietoa, tästä myöhemmin lisää) joulun jälkeen Pukki meinasi vähän kärventyä, kun ledituikut oli vaihdettu aitoihin kynttilöihin. Tunnelma oli toki autenttinen, mutta totuttuamme jo vuosikaudet nopearytmisessä tempossa elämiseen, oli sähkö- ja patterituikut todettu paljon turvallisemmaksi. Kuitenkin maalaisromanttisen-buumin räjähtäessä käsiin 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen lopussa, halusivat koristeluvastuussa olevat tontut kokeilla jotakin uutta. Kokeilu jäi lyhyeksi.

Tämän pukinparran korventumisen jälkeen lanseerattiin Movember, jotta kaikki voisivat välillä kulkea ilman joulunaamariaan. Tontuille, joille parta kuuluu työasuun, se kasvaa uudestaan parissa viikossa täyteen mittaan. Sitten parran kasvaminen loppuu ja tutoriaalien mukainen trimmaus alkaa. Jos tonttu päästää partansa epäsiistiksi, viestii se muistakin elämänhallinnan puutteista ja oikeuttaa varhaisen puuttumisen malliin. 

Neljäs päivä: muista tarkistaa, että kynttilät on illalla sammutettu ja uuni pois päältä. Muistamme edellen kauhulla ne kaksi talvea, kun ulkotulet polttivat rivitaloja. Kirjoita isännöitsijän nimellä varoitus avotulen käytöstä ja jaa se alueen taloihin. 

4 joulukuun, 2019

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *