Joulukonsulttimuistio, osa 2

  1. Joulukonsulttimuistio, syksy 2019. Palautetaan Korvatunturille. Raportin numero 3H912XMA5

Raportin laatija: Tiuku Tonttu, asemapaikka Pakila, Helsinki.

Jään vuorotteluvapaalle kahdenkymmenen neljän päivän päästä. Nyt on toinen päivä joulukuuta. Olen saapunut asemapaikalleni Pakilaan nyt viidennen kerran ja tarkistanut asukkaiden lukumäärän vastaavan listaa. Lisäsin kolme syntynyttä vauvaa, joista yhdellä ei ole vielä nimeä, ja yhden nimeä en ymmärtänyt. Käytämme hänestä nimeä Kooli, sillä jotain vokaaleita siinä nimessä oli ja etäisesti siitä tuli mieleen jotain, mutta niin tyylikäs se vauva oli, että varmasti olivat ihan ensikertalaiselle hankittu aivan kaikki ensikertaisen hienot pukimet, vaikka ei tämä Kooli niistä mitään ymmärtänyt, ja ensitapaamisellamme otti ja töräytti löysää selkään asti. Onneksi sentään ehdin piiloon ennen Koolin vanhempien saapumista, jotka varsin ysärityyliin “coolisti” hoitivat tuon keskellä yötä tapahtuneen luomulannotteen siirtämisen ja poistamisen. 

Ihmettelin ensin hopeista, suurta, joulupalloa olohuoneessa, mutta ymmärsin pian sen jälkeen, että kyseistä palloa ei olla ripustamassa minnekään, vaan sen päällä pompitaan hytkytellen vauvaa. Kun kokeilin itse, pallo karkasi ja rämähdin nurkkaan nokatusten jackrusselinterrierin kanssa. Sen mielestä minun olisi ollut hyvä poistua, ja olin itsekin samaa mieltä, mutta meille tuli yhteinen ongelma. Haju paljasti, että jossain paloi! Lähdimme etsimään kiireisesti hajun alkulähdettä ja paikaillistimme sen nopeasti pesuhuoneeseen. “Onko se sauna?” sähähdin koiralle, joka tuijotti minua vaativasti. Minun pitäisi tarkistaa tilanne. Uskaliaasti ja valmiina huutamaan apua avasin pesuhuoneen oven. Mitään ei näkynyt. Kytikö palo? Hiivin saunaan. Siellä oli hiljaista. Jopa saunatonttu oli käynyt nukkumaan. 

Haju voimistui edelleen. Se tuli pesuhuoneesta, pyykkikorista. Avasin pyykkikorin ja silloin näin sen: valkoisen, koon 56 kokoyöpuvun tahriintuneena keltaiseen, tahmeaan ja haisevaan vauvan kakkaan. “Go Kool” ajattelin, suljin kannen ja hiivin raportoimaan löydökseni terrierille. Se vingahti, joten annoin sille nenää rauhoittavaa ainetta. Nyt se voisi levätä pari tuntia ilman, että haju saisi sen silmät vuotamaan. Jos aioin ehtiä tarkkailemaan aamutoimia, nyt olisi aika lähteä suoristamaan ranka pariksi tunniksi. 

Toiselta päivältä ei rästiin jääneitä tehtäviä. Tarkista aloittaessasi asiakkaiden määrä.

Lue koko kalenteri osoitteessa www.kasvio2000.fi/joulukonsulttimuistio

2 joulukuun, 2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *