Joulukonsulttimuistio, osa 16

Väitetään, että keräämme tietoa vihkoihin. Tieto on äärimmäisen vanhentunut. Digitalisaatio saavutti ensimmäisenä Korvatunturin. Tämän kokoisen tiedonhallinnassa SharePointit ja M-Filesit ovat vastaantulijoita. IT-hallinto imee parhaat koodarit, sillä palkan lisäksi meidän kanssamme voi oikeasti sekä pelastaa maailman, sekä viettää pitkää sapattia. Duuni on aidosti vapaa sijainnista. Eli jos tuttavissasi on joku, joka tuntuu ansaitsevan elantonsa jossakin lämpimässä (Bali on suosittu) maassa, etkä oikein ymmärrä, mitä hän tekee, hän saattaa olla datatonttu. 

Koska kohtaantopula huomattiin jo viisitoista vuotta sitten, on datatonttuja voitu suorarekrytä jo siitä asti. Nykyiset “downshiftaajat” työskentelevätkin yleensä tämänkaltaisissa töissä. Ja kun he ovat kaukana maailmalla, on paljastumisen riski pieni. 

Anteeksi kaikki te, jotka nyt paljastuitte. Väittäkää edelleenkin etsivänne itseänne. Sehän on totta: eihän siitä enkryptatusta datamäärästä mitenkään itseään ja omia tietojaan vuodelta 1987 löydä mitenkään. Mutta vinkki, sinä vuonna taisit katkaista pihasta vuorimännyn oksan, talloa naapurin kukkapenkkiä sekä sanoa muutaman vessasanan ja silti saada Ilveksen fanipehmolelun. 

Kuudestoista päivä: Koordinoi lahjat, paketit, posti ja ruoka. Jätä vihjeitä siitä, miten nyt on viimeinen hetki hoitaa se ja tämä ja tuo. Tilaa lumisade jouluksi; se voi olla jo myöhäistä, mutta ainahan voi yrittää. Viime vuosina parhaiten tilaus on onnistunut kansainvälisten verkkokauppojen kautta.

16 joulukuun, 2019

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *