Joulukonsulttimuistio, osa 14

Tontuilla on näinä aikoina väestövastuu varsin monesta – välillä puhutaan, että hyvään valvomiseen riittäisi yksi tonttu 250 asukasta kohden, toisinaan 25. Tonttujen ammattiliitto, ATOMILIIVI (ammattitonttujen militanttiliitto ja Viestintä) ajaa jokaista 1,4 neliökilometriä kohden yhtä tonttua, mutta eihän se ole mitenkään järkevää, sillä kaupunkikeskuksissa määrä voi silloin nousta tuhansiin. 

ATOMILIIVIn toiminnassa on muutenkin viime vuosina näkynyt Pohjois-Suomikeskeisyys, sillä Korvatunturia pidetään edelleen Suomen tonttupääkaupunkina, vaikka kyllähän arkijärkikin sen kertoo: enemmän meitä on siellä, missä ihmisiä on. Tonttujen virkoja on esimerkiksi yhdistetty ja lakkautettu Kajaanissa. Tonttujen YT:t ovat oikeastaan yksi korneimmista jutuista joita voi olla – yhteistoimintaa tontuille, joiden koko olemassa olo perustuu sille, että tehdään yhdessä.

Neljästoista päivä: jätä pöydälle auki jouluruokien lista ja valkoinen paperi kynän kanssa. Tarkista, että kauppalista alkaa syntyä. Lisää oma suosikkiruoka listalle. Ei kukaan sitä huomaa, tänävuonnakaan.

14 joulukuun, 2019

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *