#järjestöpäiväkirja kertovat järjestöjen arjesta

Oletko koskaan miettinyt, millaista on arki järjestössä? Tai miten oma järjestöarki eroaa naapurijärjestöstä? Tai – miten työ järjestössä eroaa vapaaehtoistyöstä järjestön hyväksi?

 

Näihin kysymyksiin lähtevät vastaamaan #järjestöpäiväkirjat . Tavoite on kunnianhimoinen: vuoden 2018 aikana päiväkirjaan halutaan lisätä yli 20 uutta sivua. Mukaan voit ilmoittautua laittamalla sähköpostia peppi@kasvio2000.fi tai vastaamalla ”kyllä”kutsuun.

Järjestöissä on mitä erilaisempia töitä, ja niitä kaikkia yhdistää rakkaus lajiin. Kolmas sektori mahdollistaa oman laajan osaamisen hyödyntämisen, nopeat ja ketterät kokeilut sekä yhteistyön monialaisesti. Järjestötyö vaatii itsensä johtamista, luovuutta ja ymmärrystä esimerkiksi rahoitusrakenteista kolmannella sektorilla.

Haastan sinut pohtimaan aluksi, moneenko järjestöön itse kuulut, maksat jäsenmaksua tai toimit esimerkiksi vapaaehtoisena? Mikä motivoi sinua järjestöissä, ja mitä odotat niiltä?

Huomasin vuoden vaihteessa kuuluvani lähes kymmeneen järjestöön, joiden kaikkien toiminnassa en ole aktiivinen. Oikeastaan huomasin, että mukana on muutama järjestö, joiden toiminnasta tiedän aika vähän. Listallani on järjestöjä, joihin olen kuulunut jo lähes 20 vuotta, ja järjestöjä, joihin olen kuulunut vuoden tai pari ja sitten eronnut tai jättänyt jäsenmaksuni maksamatta. Toiset onnistuvat siis sitouttamaan toimintaansa ja toisten toiminnasta ikäänkuin lipuu pois.

Näitä juurisyitä haluan lähteä selvittämään.

#järjestöpäiväkirjat

Ensimmäinen osa julkaistaan maaliskuun alussa ja siitä eteenpäin koko vuoden.

#järjestöpäiväkirjat on osa selvitystä, jolla valotetaan suomalaisten nuorisojärjestöjen ja nuorten parissa työtä tekevien järjestöjen arkea, resursseja, viestintää ja näkyvyyttä.

 

19 helmikuun, 2018

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *